PUMSA inicia les obres de construcció de 30 habitatges de protecció oficial per a la gent gran
L’edifici, realitzat amb criteris sostenibles, pretén fer més accessible l’habitatge al col·lectiu de gent gran de la ciutat
L’empresa municipal d’urbanisme, Promocions Urbanístiques Municipals S.A. (PUMSA), va començar el 5 d’octubre les obres de construcció de 30 habitatges de lloguer de protecció oficial per a la gent gran situats al carrer de Carlemany, 6-12, a Cerdanyola. El projecte, promogut per PUMSA i gestionat per Prohabitatge Mataró, també inclou un aparcament i un equipament públic amb una inversió de 2.502.825,33 euros. L’obra està previst que finalitzi al juny de 2007.
L’edifici tindrà un aparcament de tres plantes subterrànies, amb un total de 79 places per a cotxes, 9 places per a motocicletes i tres trasters.
La planta d’accés a l’immoble des de la cota inferior del carrer, que té un fort desnivell, està destinada a l’equipament públic i tindrà una entrada independent.
A la planta baixa de l’edifici hi haurà habitatges i un local d’ús comunitari de 45,80m2 de superfície útil, de funció polivalent (reunions, jocs, etc.).
La primera, segona i tercera plantes es destinaran a habitatges. Dels 30 habitatges totals programats, 24 són de dos dormitoris i 6 més d’1 dormitori. A la tercera planta s’inclouran dos espais més: una bugaderia i un espai taller per a treballs de jardinera. La resta d’espai d’aquesta planta serà una terrassa transitable, entesa com a espai de lleure i de relació.
La coberta superior es destina a la instal·lació de plaques d’energia solar per a l’aigua calenta sanitària, així com també per a les instal·lacions en general.
L’objectiu de PUMSA ha estat proporcionar al barri nous equipaments que millorin la qualitat de vida dels veïns, així com acabar de completar l’illa formada pels carrers de Carlemany, d’Avinyó i de València amb una construcció que no impedeixi a les edificacions dels entorns la llum i la ventilació necessàries. Per aconseguir-ho no es construirà la totalitat de la planta baixa que permet el Pla General.
La parcel·la on es projecta l’edificació té una superfície de 936,45 m2. La superfície construïda sobre rasant és de 2.400,38 m2 i la superfície sota rasant és de 5.754,71 m2. El projecte ha estat redactat per Arquitectura i Disseny Mataró S.L. i l’empresa Ferros Iluro SL és l’adjudicatària per dur a terme l’estructura, mentre que la resta de l’obra està pendent de licitació.
Local d’equipament públic
PUMSA cedirà a l’Ajuntament l’equipament públic, que té una superfície útil de 549,75 m2. També disposa d’un pati interior de 187,15 m2 per a ús propi i exclusiu que es pot incorporar al local augmentant les possibilitats del mateix.
Així mateix s’ha previst la incorporació d’un lluernari de manera que augmenti la qualitat de l’espai interior i la corresponent il·luminació. L’accés al local permet que l’espai es pugui fragmentar en dos.
Construcció sostenible
El projecte incorpora els criteris de sostenibilitat aplicats per PUMSA en la urbanització i en la construcció d’edificis, per tal de fer una ciutat sostenible i contribuir a millorar la qualitat de vida. En el cas dels habitatges del carrer de Carlemany, la instal·lació comunitària de preescalfament d’aigua calenta sanitària s’ha dut a terme mitjançant plaques solars tèrmiques, i s’ha previst la producció d’electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques.
A més, i per primera vegada en una promoció de PUMSA, per estalviar aigua el projecte preveu fer la recollida en un dipòsit comunitari de les denominades aigües grises (l’aigua que utilitzin els veïns per les dutxes, lavabos, aigüeres i rentadores) així com de l’aigua de pluja, que després es reutilitzaran per a les cisternes dels vàters.
Cohesió social
L’objectiu de la promoció de pisos de lloguer del carrer de Carlemany és fer més accessible l’accés a l’habitatge al col·lectiu de la gent gran. L’empresa municipal Prohabitatge Mataró, encarregada de la gestió de l’edifici, té entre les seves finalitats principals intentar solucionar el problema de l’accés a un habitatge digne per a aquells col·lectius amb més dificultats, com pot ser el cas de la gent gran.
L’edifici, realitzat amb criteris sostenibles, pretén fer més accessible l’habitatge al col·lectiu de gent gran de la ciutat